Синоптикът Янков с необикновена прогноза до края на февруари и рязко затопляне след…

Очакват ни нови валежи в средата на месеца. Ще има застудяване в периода 16-20 февруари, с температури до минус 10 градуса

„До края на седмицата всички неблагоприятни метеорологични явления ще бъдат в историята. Очаква ни по-топло време с постепенно повишение на температурите. На Балканите дневните ще са 4-6 градуса, до 12 в крайните южни части от Гърция. По Средиземноморието – до 10-12 градуса.

Повече облаци ще имат в събота над Гърция. Неделният ден ще бъде много слънчев“. Това прогнозира синоптикът Петър Янков в студиото на „България он ер“.

В понеделник срещу вторник ще има слаби превалявания от дъжд и сняг.

„Следва по-продължителен период с повишение на температурите до 15 градуса. Така ще продължи до края на следващата седмица, когато от запад ще премине нова облачна вълна със захлаждане и валежи от дъжд и сняг. Те няма да са толкова интензивни като снеговалежите, които имахме. В някои места в Родопите новата снежна покривка е 25-30 см“, прогнозира Янков. И предупреди, че зимата не е свършила.

„Очакват ни нови валежи в средата на месеца. Ще има застудяване в периода 16-20 февруари, с температури до минус 10 градуса. След това пролетта ще даде своята заявка“, уточни синоптикът.

Той определи като чудесни условията за ски в курортите.

Прогнозата му е за рязко повишение на температурите след 24-25 февруари.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене