Празничен водосвет събра десетки миряни в Перник пред новостроящия се храм, за който подпомогна правителството на Бойко Борисов

Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп отслужи днес водосвет  по повод празника Сретение Господне пред  едноименната църква, която все още е на груб строеж, в пернишкия квартал ‘Тева“.

За подпомагане на строежа на светата обител правителството на Бойко Борисов миналата година отпусна 75 000 лв.

„При управлението на Борисов се градеше и помагаше на духовните храмове. Реализираха се много проекти, с които се ремонтираха и реставрираха църкви и манастири. Доказателство  за това е днешният празничен водосвет пред новостроящия се храм „Сретение Господне““, коментираха лидерите на областното и общинското ръководство ГЕРБ-Перник Емил Костадинов и Денислав Захариев.

Те отправиха остри критики към сегашното управление, което не пожали и духовните домове, където хората търсят утеха, с високите сметки за ток.

„Много са храмовете в страната, които са притиснати от непосилните суми за електроенергия и ГЕРБ ще се бори докрай да отрегулира цената на тока им“, посочиха двамата лидери от политическата сила.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене