“Спортика” с втора победа в първенството

Спортика-девойки

Благоевградският женски футболен отбор “Спортика” спечели втора победа в първенството. Момичетата от Благоевград победиха с 2:1 “Екомет” Пловдив в двубой, който се игра в Симитли. Както е известно по същото време “Пирин” приемаше “Верея” на стадион “Христо Ботев” в Благоевград и това наложи изместването на мача.

До почивката резултатът бе 1:0. Попадението реализира капитанът Вероника Гоцева от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Евдокия Попадинова. През второто полувреме момичетата от Пловдив достигнаха до изравнително попадение. По ирония на съдбата автор на гола стана доскорошният играч на “Спортика” Анелия Кукунова. До юни тя бе част от “Спортика”, а след финала за Купата на България се завърна в родния си Пловдив.

Все пак новопривлечената в “Спортика” Стефка Петкова вкара за 2:1 и донесе победата на своя отбор. Като цяло обаче момичетата на Радослав Креснички направиха безброй пропуски и победата им можеше да бъде далеч по-убедителна.

От началото на сезона състезателките на “Спортика” имат 2 победи и 1 загуба в първия кръг от “ЛП Суперспорт” с 0:2 на стадион “Христо Ботев”.

Автор: Стефан Дамянов, E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене