Без категория

Мъж от Долен на съд за смъртта на свой съселянин

Исмаил Кафеджиев

Загиналият Исмаил Кафеджиев /в средата/

Прокуратурата предаде на съд Ахмед И.А. от сатовчанското село Долен за смъртта на своя съселянин Исмаил Кафеджиев.

Според обвинението, внесено в Окръжния съд в Благоевград, на 3-и юли 2013 г. около 6 часа сутринта в местността „Вършилата“, в землището на Долен, Ахмед И.А., управлявайки собствения си товарен автомобил „Прага“, е причинил смъртта на 36-годишния Исмаил Кафеджиев.

Разследването и екпертизите установили, че пътно-транспортното произшествие в Долен, завършило с фатален край, е в нарушение на на всички наредби и изисквания към водачите на МПС за задължителни умения и адекватни реакции в опасни ситуации.

Още повече, че шофьорът на камиона е бил правоспособен и с най-високите категории за правоуправление на МПС – ”В” и ”С”.

Обвинението срещу подсъдимия водач от Долен е за извършено престъпление по чл. 123 ал. 1 от Наказателния кодекс за причинена смърт поради немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност, което се наказва с лишаване от свобода от една до шест години.

Както ИНФОМРЕЖА писа, Исмаил Кафеджиев издъхна под гумите на камион, пълен със сено, на който отказали спирачките.

В ранни зори на 3 юли миналата година трима мъже от Долен отишли по хлад да приберат балираното от предния ден сено, което се намирало на нива в местността ”Вършилата” край селото.

На връщане те се качили на натоварения със сеното камион, но по пътя към Долен спирачките на тежката машина отказали. Като разбрал за опасността, шофьорът извикал на мъжете да скочат от каросерията. В суматохата обаче 36-годишният Исмаил Кафеджиев се озовал под гумите на камиона и бил прегазен пред очите на приятелите си.

INFOMREJA.BG

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене