/ВИДЕО/ Неврокопчани се сбогуваха днес с майката на покойният Митрополит Натанаил

Опелото на майката на покойният митрополит Натанаил, както свойски я наричаха неврокопчани, „Баба Мария“се състоя днес в катедралния храм „Св.св. Кирил и Методий“ в митрополитския град.

Тъжният ритуал бе воден лично от н.в.п., Неврокопски митрополит Серафим. Баба Мария Калайджиева предаде вчера Богу дух след като само преди дни отпразнува деветдесетият си рожден ден. Тя ще остане в спомените на неврокопчани като една истинска самарянка която активно организираше или участваше в социалните инициативи на митрополията. С най-голяма всеотдайност тя се грижеше за църковната безплатна кухня за изхранване на бедни хора независимо от вероизповеданието. „Малцина са преданите християни които достигат тази жертвена готовност да посветят себе си в служба на Бога и на ближният си безвъзмездно. Един от тези светли примери е животът на Баба Мария“, каза в прощалното си слово, н.в.п., Неврокопския митрополит Серафим.

Да се сбогуват с майката на блажено почиващия Дядо Натанаил, в Гоце Делчев днес бяха двамата братя на покойният митрополит, игуменът на Рилския манастир Евлогий, монаси и монахини от няколко манастира в страната, опечалени близки и роднини, кметът на Гоце Делчев, Валдимир Москов, както и много граждани.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене