Ново 20! Спряха парите за инфраструктура в Гърмен, разкриха се още нарушения на Минка Капитанова в манията си да уреди любимата и фирма с 2 млн.

Минка КапитановаМинка Капитанова е допуснала и друго грубо нарушение – сключила е договор с любимата си строителна фирма в нарушение на чл. 41, ал. 5 от Закона за обществените поръчки, тоест пуснала е Амзов да асфалтира преди дори да получи разрешение за предварителното изпълнение на обжалвания акт на възложителя, разкрива разследване на МВР и прокуратурата водено успоредно с това на КЗК.

Освен че отпускането на парите по прословутата обществената поръчка се отлага за неопределено време то ест Гърмен губи парите – докато се проведе нов конкурс и следващото решение на Капитанова влезе в сила след последно решение на Върховен административен съд, Минка Капитанова заради нарушението трябва да плати от изпразнената каса на община Гърмен и разноските на Обединение „Инфраструктура 2014” за делото в КЗК в общ размер на 15 500 лв, а данъкоплатците на общината ще платят и близо 200 000 лева санкции.

С решението си  КЗК окончателно връща процедурата от етап назначаване на нова комисия за провеждане на процедурата съобразно изискванията на закона и мотивите в решението. Това означава невъзможното – цялата процедура да се извърти отново до 15 декември т.г., защото след тази дата общината губи безвъзвратно парите, а новите улици ще останат само блян за жителите на четирите гърменски села Рибново, Горно Дряново, Дебрен и Дъбница.

КАК ХАРЧИ ПАРИТЕ СИ МИНКА, ОЧАКВАЙТ СКОРО САМО НА СТРАНИЦИТЕ НА ТОП ПРЕСА …

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене