Слънчево време днес, кога се завръща зимата

Днес ще преобладава слънчево време. Около обяд от запад облачността, средна и висока, ще започне да се увеличава. Северозападният вятър ще отслабне, привечер ще се ориентира от югозапад, ще е до умерен. Максималните температури ще са между 4 и 9 градуса, в София: 4 градуса, съобщиха от НИМХ, цитирани от БТА.

Черно море

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, след обяд облачността, средна и висока, ще започне да се увеличава. Ще продължи да духа до умерен, по северното крайбрежие преди обяд временно силен запад-северозападен вятър, вечерта ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са 8-9 градуса. Температура на морската вода е 5-6 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Планините

Над планините ще преобладава слънчево време, около обяд облачността ще започне да се увеличава. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1 градус, на 2000 метра – около минус 6 градуса.

Вторник и сряда

Във вторник и сряда през южните райони от Балканския полуостров ще премине средиземноморски циклон. През нощта срещу вторник вятърът ще стане от юг-югозапад, в източните райони и ще се усили до умерен. Във вторник ще бъде облачно. Още преди обяд вятърът ще започне да се ориентира от северозапад, ще започнат валежи, в Западна и Централна България ще са от сняг, ще се образува и нова снежна покривка. Значителни по количество ще са в Рило-Родопската област. В Източна България през по-голямата част от деня ще превалява дъжд, привечер и там вятърът ще стане от северозапад, ще застудява и дъждът ще премине в сняг.

Почти без валежи ще остане в централната част от Дунавската равнина. През нощта срещу сряда и в сряда до обяд значителни по количество ще са валежите в източната част от Горнотракийската низина, Източните Родопи, Странджа и Сакар. След обяд ще отслабнат, в по-голямата част от страната и ще спрат. Минималните температури ще са между минус 5 и 0 градуса, а максималните – между минус 1 и 4 градуса.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене