Росица Кирова: ГЕРБ все още няма да внася вот на недоверие срещу властта

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС все още няма да внесе вот на недоверие срещу правителството в областта на енергетиката, а ще им даде време да се поправят. Пред БНТ депутатът от ГЕРБ и заместник-председател на 47-то Народно събрание Росица Кирова обясни, че всички трябва да бъдем доволни от работата на председателя на КЕВР Иван Иванов. Всички, които се занимават с енергетика казва, че българският регулатор е свършил своята работа, посочи тя.

Кирова е доволна от работата на КЕВР и Иван Иванов, който професионално вършел своята работа досега. Подмяната на един човек с друг не е начинът да бъде решен проблемът. Има проблем с неразбирането на функцията на независимите регулаторни органи, отбеляза тя.

Къде е проблемът, който вижда новото правителство към КЕВР? ГЕРБ не разбрали къде има проблем с работата на енергийния регулатор, като никой ме им дал обяснения за това.

Във връзка с освобождаването на борда на директорите на „Булгаргаз“, Кирова добави, че има нещо смущаващо в цялата работа по късна доба.  Това, което се случи с „Булгаргаз“ в петък вечер, директорът на борда не е политическо назначение и не е фигура, която може да се каже, че е назначена от ГЕРБ. Дори отстраненият директор на „Булгаргаз“ бил служебен министър в един от служебните кабинети на Румен Радев. Това изчегъртване на хората на Румен Радев ли е, уточни тя. Има една битка и икономическа борба между две лобита, които искат да овладеят енергетиката и транзитът на газ в България, категорична бе Росица Кирова.

След като падне мораториумът, Росица Кирова очаква правителството да предложи мерки, които досега липсват.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене