Футболен специалист от Кочан блокиран 30 ч. на летището в Истанбул

Юношата и бивш футболист на орлетата Малин Орачев се оказа блокиран за 30 ч. на летището в Истанбул, където на път за елитния курорт Анталия го завари забраната за полети в снежна Турция.

49-годишният специалист и неговият колега Мирослав Косев са пратени на стаж в лагеруващия в югоизточната ни съседка украински гранд и редовен участник в Шампионска лига „Шахтьор“ /Донецк/ по линия на Треньорската школа като курсанти за най-високата степен в професията „УЕФА Про лиценз“. В седмицата оттатък Капитан Андреево двамата нашенци ще попиват от извора знания и впечатления от работата на предводителя на миньорите Роберто де Дзерби, както и от опита на прилаганата методология от наставниците на „Зоря“ /Луганск/ Виктор Скрипник и на „Арсенал“ /Тула/  Миодраг Божович. Визитата включва и запознаване с видеоанализите, които използват щабовете на трите отбора. В два от тимовете, в които ще се обучават, има българска връзка. Помощник-треньор на екзекутора на ЦСКА-София в квалификациите на Лига Европа през 2019 г. и в груповата фаза на Лигата на конференциите миналата есен е Веселин Бранимиров, който е някогашен съотборник на Орачев и Косев в славния период на „Нефтохимик“, когато беше страшилище по родните терени. В състава на артилеристите пък играе капитанът на българския национален отбор Георги Костадинов-Мечката.

За М. Орачев това е поредната солидна порция впечатления, които има възможност да натрупа отблизо във водещи клубове. Преди няколко сезона той стажува на легендата Диего Симеоне в „Атлетико“ /Мадрид/.

Чоло Симеоне по време на стажа в мадридския „Атлетико“

От края на състезателната си кариера през 2010 г. кочанлията е бил начело на „Поморие“, „Дунав“ и „Черноморец“ /Бс/.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене