НПГ “Димитър Талев” посреща бизнеса в час по туризъм

Под надслов Хотелиерството в час протече днешният открит урок пред ученици от 10-ти клас, обучаващи се в специалност „Организация на туризма и свободното време“. Целта на събитието бе затвърждаване и обединяване на теоретични и практически знания и умения в областта на хотелиерството.
Хотелиерът-собственик, Виолета Петканина, запозна учениците със своите задължения и ежедневни предизвикателства, дискутирайки с тях необходимите действия в екстремни условия на продължително натоварване. Учениците изложиха пред управителя своите виждания и изучавани методи за вземане на управленски хотелиерски решения в казусни ситуации.
Мнението на гост – професионалиста в днешния час е, че подготовката и знанията, които се придобиват в училище, са от фундаментално значение за бъдещо кариерно развитие. Тя допълни, че бизнесът и училището заедно изграждат привлекателна работна среда и работят за промяна в обществените нагласи.
Споделената от бизнеса информация, касаеща спецификата на комуникативните и управленски умения на един ръководител, бе изключително ценна за бъдещите туристически кадри. Учебното занятие приключи с оживена дискусия, в която възпитаниците на НПГ се включиха с интерес и любопитство.
Корелацията бизнес-образование не само разшири кръгозора на учениците, но и провокира интереса им към професионално развитие в сферата на туризма. Десетокласниците генерираха идеи за иновативни решения за работа с нови технологии и подходи за справяне с капризни клиенти. Вниманието им бе насочено към завишаване на стандартите в качеството на хотелиерското обслужване.
Като специалност с традиции и стремеж към постоянно подобряване на база и кадри, Организация на туризма и свободното време се превръща във водеща специалност в професионална гимназия „Димитър Талев“, подготвяща необходимите кадри за пазара на труда в туристическата индустрия.
Може да бъде изображение с 9 души, на открито и текст, който гласи 'хотелиеритевчас поемете контрола напускане изключване звука (Ctrl+ Shift- M) ×××_××××× ப промяна на сцена собственик и управител на хотел "лещен" йоанна петканина 图 надежда илиева мгр +18'
Може да бъде изображение с 14 души и текст, който гласи 'напускане промяна на сцена йоаннаг.петканина йоанна .петканина надежда илиева ктивирайтешіnԁошѕ мπ AEP 191p 19 & K'
Учители: Виолета Башова/ Надежда Илиева

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене