Тасков: Първо да се ремонтира старата водопреносна мрежа, а след това улиците

Планът за интергирано развитие на община Благоевград дава реална оценкана силните и слабите страни на града ни и какво трбва да се направи занапред. В ПИРО са заложени много обекти, които са необходими, но няма гаранция, че ще усвоим цялата заложена сума. Това каза днес на пресконференция председателят на ОбС – Радослав Тасков.

Според него има проблеми във всяка една посока, но се полагат усилия те да се решават. Той подчерта, че в града е много стара водопреносната мрежа и това създава недоволство у гражданите. „Заради честите аварии се разкопават улици и тротоари. После има техническо време за възстановяване, улиците стават на кръпки. Затова апелирам първо да се оправят канализацията и водопроводът, а после да се асфалтират улици. Без смяна на водопреносната мрежа тези аварии ще продължат, а след тях ще се копае и новият асфалт”, заяви Тасков.

Председателят на ОбС смята, че на града са нужни ново училище и нова болница. Защото догодина изтича срокът учениците да преминат на едносменен режим на обучение, а в момента има училища, които ползват една сграда. МБАЛ-Благоевград пък представлява павилионен тип с множество постройки. При повишаването на цената на горивата, на енергоизточниците, разходите за осветление и отопление се вдигат много и не остават средства за инвестиция в модерна апаратура и в кадри.

/ilindenpres.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене