Идеи за декорация на подаръци у дома

Поднасянето на подарък е специален момент, който безспорно е вълнуващ както за подаряващия, така и за получателя. Въпреки, че не бива да съдим за книгата по корицата, повечето хора подсъзнателно правят първата си преценка за получен подарък с първото впечатление, а именно опаковката. Разбира се, можете да разчитате на професионалист, който да опакова вашите подаръци и да ги преобрази, но можете и да изберете да персонализирате вашия подарък по свой собствен начин у дома, с подръчни материали.

В тази статия, ще ви дадем няколко полезни идеи за това как да декорирате пликове, торбички или подаръчни кутии за всеки повод. Изненадайте близък, приятел или любим човек с неповторима опаковка, която завинаги ще се запечата в съзнанието на получателя.

Подръчни материали, които можем да използвате за подаръчен декор

Пера

В днешно време можете бързо и лесно да откриете достъпни цветни пера, които да свършат чудесна работа за декорация на всеки подарък. Перата могат да са изкуствени или естествени, като това позволява на всеки да направи своя избор спрямо предпочитания и бюджет. Можете да поставите няколко пера в центъра на подаръчната кутия или пък да използвате силикон, за да запечатате подаръчен плик или торбичка с перо върху силикона. Внимавайте при поднасяне на подаръка, тъй като перата са много деликатни и лесно нараняеми.

Сушени плодове

Може би едни от най-популярните решения за декор за подаръци са сушените плодове. Вероятно е повечето от вас да са виждали подаръчни кутии с декор от сушени портокали или лимони, сушени семки на нар, сушени ябълки и други. Въпреки, че този тип декор е по-подходящ за зимните месеци и коледните празници, той може да послужи и за рожден ден, юбилей и други поводи. Бъдете смели и опитайте различни начини да декорирате подарък с плодове.

Снимки

Снимките са прекрасен начин да изненадате някой още от първия поглед на подаръка, особено ако получателят е вас близък човек, с когото имате редица запечатани спомени. Принтирайте ваша снимка в подходящ размер и поставете в центъра на подаръчната кутия. Можете да създадете и колаж, в случай, че размерът на кутията позволява. Добавете красива панделка отгоре и се насладете на крайния резултат!

Канелени пръчици

Още един хит в подаръчния декор са именно пръчиците от канела. Те са перфектни за всякакъв вид опаковане, тъй като прибавят елемент на уют, топлина и удобство. Канелените пръчици са перфектен аксесоар към подарък свещ, чаша за кафе или чай и други подаръци, които допринасят за уюта в дома. Подобно на перата, можете да използвате силикон, за да закрепите пръчиците на желаното от вас място.

Кафе

Кафето на зърна е още един прекрасен метод да направите подаръчна кутия, плик или торбичка истински неповторима и уникална. Не е задължително получателят на подаръка да е ентусиаст на тема кафе. Зрънцата са достатъчно ароматни и атрактивни, за да зарадват всеки, независимо от пол, възраст или хоби. Внимавайте, тъй като при излагане на висока температура, е възможно зърната да оставят кафява следа и да отделят лепкав слой.

Мъниста

Не на последно място, можете да превърнете вашия подарък в истинско произведение на изкуството като използвате цветни мъниста. Можете да подберете подходящи цветове и размери от стари бижута или пък да купите мъниста от магазин близо до вас. Използвате силикон или друг вид лепило, за да създадете вашата визия. Сред по-популярните идеи са изписването на букви, подреждането на мънистата в определени фигури или пък просто създаването на цвят в хаотична структура.

Това са само някои от нещата, които можете да използвате, за да персонализирате всеки подарък и да го направите уникален. Надяваме се тези идеи да ви се сторят интересни и полезни и да ви вдъхновят да опитате нещо различно при следващо опаковане на подарък.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене