Магията на етеричните масла

Етеричните масла заслужават специално място в дома на всеки, който предпочита натуралните решения, когато става въпрос за грижа за кожата, за здравето или пък за дома. Повечето хора асоциират етеричните масла с невероятните аромати и усещането за свежест и свобода. Съществува богат избор на пазара, особено когато сте избрали надежден и достоверен производител или бранд, като колекцията от етерични масла на Дотера.

Всяко етерично масло има своите собствени характеристики и предлага различни предимства. Но независимо от това дали ще изберете етерично масло от джинджифил, бергамонт, лимон или чаено дърво, те всички споделят няколко основни предимства, с които е добре да бъдете запознати.

В тази статия ще разгледаме какво могат да предложа етеричните масла и ще дадем няколко идеи за видове, с които можете да започнете.

Какви са предимствата от използването на етерични масла?

Освен страхотна миризма, етеричните масла могат да помогнат за подобряване на вашето здраве и настроение. Любителите на алтернативната медицина се доверяват на силата на етеричните масла от години. Днес, тяхното масово производство и достъпност ги прави изключително популярни. Въпреки широкото им използване, не много хора са запознати със способността им да лекуват определени здравословни състояния.

Премахване на стрес и тревожност

Редица проучвания показват, че етеричните масла имат благоприятен ефект върху човешкото тяло и могат да се справят със стрес и чувството за тревожност. Ароматът на етерични масла може да работи в комбинация с други традиционни терапии, за да се справи с тези проблеми. Употребата на етерични масла по време на масаж може да помогне за елиминирането на напрежението, дори и ефектите да не са дълготрайни.

Отстраняване на главоболие и мигрена

Друг популярен проблем, с който етеричните масла могат да помогнат, е главоболието. Някои масла, като масло от мента може да бъде използвано за третиране на зоната около слепоочията, за да облекчи болката. Маслото от мента може да бъде комбинирано и с лавандула и поставено върху кожата, за да се справи с болезненото състояние. Персийците, например, са използвали комбинация от лайка и сусамово масло, за да елиминират мигрената.

Справяне с безсънието

При повишени нива на стрес, тревожност, несвършени задачи или други фактори, често имаме проблем със съня. Ароматът на етерични масла действа силно успокояващо и може да допринесе за един дълъг и спокоен сън. Именно затова дифузерите, които работят с етерични масла, са толкова популярни в днешно време. Можете да възвърнете нормалния сън и да не се притеснявате от дългите, безсънни нощи.

Намаляване на възпаления

Не на последно място, етеричните масла а антимикробни и могат да спомогнат за намаляването или пълното отстраняване на възпалените процеси в тялото. Те могат да се използват самостоятелно или в комбинация, за да гарантират желания резултат.

Нека разгледаме какви са най-популярните и препоръчителни опции.

Етерични масла, които си струва да опитате

Богатото разнообразие може и да ви затрудни в началото, но след като се запознаете със свойствата на всяко масло, ще бъдете по-подготвени да направите правилния избор:

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене