Ковид удари и персонала на общинската болница в Дупница, медицинска сестра и санитарка с положителен тест, сред новозаразените и 40-дневно бебе

Медицинска сестра и санитарка от детско отделение на общинската болница в Дупница и санитарка от инфекцизно отделение и синът й са с положителен тест с Ковид-19. Те се лекуват в домашни условия поради липса на места в отделенията за лечение на Ковид в общинската болница.

В инфекциозно отделение са настанени за лечение и три деца – на 3 м., 4 м. и на 40 дни. Те се обслужват от персонала на детско отделение, в което се променя графикът за дежурства на медицински сестри и санитарки, за да може да се покрие нормативът от изисквания за броя на дежурните екипи поради заболелите от Ковид-19 медицинска сестра и санитарка.

През нощта на вторник срещу сряда в едно от отделенията са приети мъж и жена на местата на двама изписани през деня. Свободни места няма, съобщиха вчера от общинската болница в Дупница. В двете болници в града се лекуват общо 77 души.

За денонощието на понеделник срещу вторник 70 души от община Дупница са новозаразени с вируса от общо 229 за Кюстендилска област.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

struma.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене