Футболист от Абланица в спасителна мисия

Футболист от Абланица в спасителна мисия на бедстващите в снега свои съотборници от „Марица“ в Турция

Роденият в Абланица Мартин Газиев, който носи екипа на „Марица“, влезе в ролята на репортер от мястото на събитието, показвайки реалната обстановка в Турция. Това той направи с фотос от магистралата за Истанбул, където се озова в бял капан и заседна заедно със съотборниците си в продължение на 36 часа, преди да продължат към крайната цел – базата в Анталия. Футболистът публикува снимка като доказателство за екстремното преживяване за всички онези, които не вярваха на новината за над 50-сантиметровата снежна покривка, блокирала югоизточната ни съседка. Полузащитникът бе един от първите доброволци, които се наеха да снабдяват с храна и топли напитки бедстващите си съекипници, в спасителната мисия се включиха и познатият от престоя си в „Пирин“ /ГД/ Веселин Марчев, бившият играч на ЦСКА Ангел Грънчов и Милен Танчев. Четиримата доставчици на продоволствия от първа необходимост си пробивали път през преспите и под поривите на бръснещия вятър над 3 километра в едната посока до най-близката бензиностанция, за да купят необходимите продукти.

М. Газиев от мястото на събитието
Пиратите не загубиха доброто си настроение в кошмарната ситуация

„Всичко беше сякаш се намирахме някъде далеч на север – в Сибир, а не край Истанбул. Независимо от премеждията, гледаме на случилото се през призмата на приключенското настроение. Това, което аз и другите трима направихме, е нещо нормално, все пак всички сме един отбор. Мисля, че критичната ситуация, в която бяхме, повлия за сплотяването на колектива и ни направи по-силни. Освен това ние от продоволствената група сме по-напред с една тренировка от останалите“, разказа подробностите за преживяното М. Газиев.

Пиратите, каквото е прозвището на тима на „Марица“, в крайна сметка загубиха 3 дни от планирания лагер в Анталия, но поне всички са живи и здрави и двойно по-амбицирани да наваксат пропуснатото с извънредни занимания.

АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене