Агенция „Митници“ отбелязва Международния ден на митниците

Днес се отбелязва Международният ден на митниците. По традиция той е под мотото на определена тема, като за 2022 г. тя е „Ускоряване на митническата дигитална трансформация чрез възприемане на култура на данни и изграждане на екосистема от данни“, съобщиха от Агенция „Митници“.

Темата поставя акцент върху призванието на митниците да покажат своето лидерство в ускоряване на дигиталната трансформация по време на процеса на възстановяване от COVID-19 кризата на национално и международно ниво, допълват от агенцията.

„Пандемията от COVID-19 все още не е приключила и, гледайки към бъдещето, митниците трябва да се справят с предизвикателствата. Митниците могат да дадат нов тласък на дигиталната трансформация, основана на доверие и насърчаване на сътрудничеството между митническите администрации, повишаване на прозрачността и създаване на условия за диалог с гражданското общество“, отбелязал в писмото си за празника генералният секретар на Световната митническа организация Кунио Микурия.

От негово име сертификати за заслуги ще бъдат връчени на 19 митнически служители, както и на Дирекцията „Ръководство на Корабния Трафик – Черно Море“ в Държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура“.

„Изминалата 2021 г. бе сложна и динамична, но успешна за Агенция „Митници“. Тя постави предизвикателства, но и очерта много нови възможности пред администрацията, бизнеса и обществото. За първи път приходите, администрирани от Агенция „Митници“, преминаха границата от 10,5 млрд. лв. Добрите резултати са доказателство за сериозен потенциал и добре свършена работа, но и са предпоставка за поставяне на още по-високи цели“, отбелязал директорът на Агенция „Митници“ Павел Тонев в поздравление към служителите на Агенцията.

С 34 индивидуални и групови награди на Агенция „Митници“- грамота, сребърен и златен почетен знак и плакет, са отличени митнически служители и екипи, постигнали високи резултати през 2021 г.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене