Конкурсните творби ще бъдат оценявани анонимно от специалисти в съответните жанрове. Крайният срок за изплащането им е до 25 февруари

Литературен конкурс в чест на жената организира читалището в Благоевград

Петото издание на анонимния литературен конкурс под надслов „Ева” се организира от Народно читалище „Никола Вапцаров-1866” в Благоевград. Изпратените произведения трябва да не са участвали в други конкурси и да не са публикувани на хартиени или електронни носители. Разрешават се до три произведения. Приемат се само печатни творби /по три копия от всяка/. За участие в конкурса няма възрастови ограничения, няма и такса участие. Произведенията се състезават в два раздела според жанровете – поезия и проза.

Необходими сведения за кандидата: трите имена, точен адрес, година на раждане, електронен адрес, телефон-поставени в отделен плик.

Конкурсните творби ще бъдат оценявани анонимно от специалисти в съответните жанрове. Крайният срок за изплащането им е до 25 февруари.

НАГРАДИ

Първа награда-поезия/проза-100.00лв.

Втора награда-поезия/проза- 70.00лв.

Трета награда-поезия/проза-50.00лв.

Произведенията да бъдат изпращани на адрес: Благоевград 2700, пл. Македония №1 НЧ“Н. Вапцаров-1866“ ЗА КОНКУРСА “Ева“ или на електронна поща: chit_bl@abv.bg

Обявяване на резултатитеи награждаване: на 8 март 2022 г. на сайта  на читалището и във Facebook.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене