Добра новина! Нова улица край язовир „Доспат“

Нова улица край язовир „Доспат“ ще се изгражда на три етапа, като първият предстои да започне, съобщи кметът на община Доспат инж. Елин Радев.

„Предстои в най-скоро време одобрение на проекти в част Водоснабдяване и Канализация  и  Електрозахранване за улиците „Крайбрежна“, „Панорамен път “ и „Каркъма“, като пътната част вече е одобрена. След издаване на разрешение за строеж ще започнем изграждането на първи етап от улица „Крайбрежна“ от отклонката й от Път II-37, малко след Мейзинова чешма, до км 1 +283.  Ще се изгради улица с ширина 9 м,  от които тротоар от 2 м в ляво и велоалея с ширина 1,5 м, както и две платна за движение на МПС със ширина от 2,75 м, както и укрепителни подпорни стени. Наред с това ще се положи нов водопровод и ще се изгради обратна канализация за отпадните води и улично осветление“, каза градоначалникът.

Управата ще търси средства за следващите два етапа за „Крайбрежна“, както и за другите две улици. „Считам това за един изключително полезен проект, който ще даде много голям тласък на Доспат в развитието на туризма. Бъдещето на общината е туризма. Затова, призовавам хората, собственици на земи в района, и не само, да бъдат по-активни, да разработват ПУП-ове, да инвестират в изграждането на къщи за гости, малки семейни хотелчета, заведения за хранене и други развлечения. Това ще им осигури приличен доход и по-добър живот“, каза Радев.

През т.г. ще бъдат завършен проекта за нов градски център на гр. Доспат на стойност от 4 500 000 лева.

 

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене