Стана ясно кога шеф Андре Токев ще влезе в затвора

Шеф Андре Токев ще остане още две седмици под домашен арест, преди да влезе в затвора, съобщава NOVA. По закон, след като съдът е одобрил споразумението му с Прокуратурата, документите по делото се събират и изпращат на съответните институции.

Aдвокатът на Токев поясни, че няма да обжалват присъединяването на още три месеца към наказанието, което готвачът получи заради друга присъда. „Андре Токев осъзнава вината си и ще поеме изцяло отговорността за действията си„, каза защитникът на шеф готвача.

Присъдата на Софийския районен съд е 7 месеца ефективен затвор, към тях се прибавят и 3-те месеца от предишната присъда на Варненския районен съд и общо стават 10 месеца затвор. Тъй като Токев е бил 3 дни в ареста и сега е под домашен арест, излежаното време се приспада и затова той ще влезе зад решетките за 8,5 месеца.

Софийският районен съд е одобрил сключено споразумение между Токев и прокуратурата, след като той е признал вината си за шофиране в пияно състояние. На 31 октомври 2021 г. Токев бе задържан, след като полицаи го изловиха да шофира след употреба на алкохол и със спукани до джанта гуми на Околовръстното шосе в София. Дрегерът отчете 1,9 промила алкохол, а кръвният тест – 1,79.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене