Културните събития в Благоевград набират скорост и през новата 2022 г.

👉 Ето какво можете да посетите до края на месец януари:
📚Регионалната библиотека организира две презентации – на 20 януари от 11:00 часа в Библиоклуба – презентация на тема ,,Холокост – геноцид над европейските евреи”, посветена на Международния възпоменателен ден на Холокоста /27.01./ Втората презентация е на 21 януари от 15:30 часа в зала „Изкуство“ и е посеветена на войводата Гоце Делчев, по повод 150 години от рождението му.
🎨Градската художествена галерия Ви кани на откриването на изложбата на Румен Скорчев. Авторът ще бъде представен от Галерия „Никола Маринов“- Търговище, а откриването е в 18:00 часа.
🎭 На 22 януари за вниманието на прекрасната детска аудитория ще се състезават и Драматичният театър „Никола Вапцаров“ и Общинският куклен театър. „Драмата“ предлага любимата история за Пепеляшка, която оживява на сцената на Драматичния театър „Никола Вапцаров“, за да Ви пренесе в един магически приказен свят, изпълнен с красота, музика и вълшебства. Детският спектакъл по приказката на Шарл Перо ще се играе на 22 януари (събота) от 11:00 ч. В Кукления театър пък ще разкажат познатата история от известната българска народна приказка за Златка Златното момиче. История, която е събрала в себе си мъдростта, символиката, яркият хумор и жизнерадостта на народното ни творчество. Представлението е на 22 януари от 11:00 часа на сцената на Общинския куклен театър в Младежкия дом. Ако искате да разкажете на Вашите деца история, която утвърждава чистотата и морала в човешките взаимоотношения и осмива завистта, алчността, мързела и измамата, заведете ги на „Златка Златното момиче“!
📖 На 24 януари Издателство „Еме“ ще направи своята премиера с представянето на книгата ,,Светец и Цар“ от Владо Каперски. Събитието ще бъде на 24 януари в Градската художествена галерия, от 18:00 часа. Новият роман на Владо Каперски ще бъде представен от Румен Леонидов.
🎭На 25 януари, от 19:00 часа, в представление в зала „Яворов“ Бойко Кръстанов, Даниел Пеев и Явор Бахаров ще бъдат „Отчаяни съпрузи“. Тримата разказват за успехите или по-скоро неуспехите в любовния си живот. Първият тъкмо е бил зарязан с писмо, вторият си е намерил нова приятелка, а третият е със своята от 10 години. Актьорите използват собствените си имена в постановката, за да я доближат максимално до себе си. А сценарият на тази френска стендъп комедия е адаптиран към българската реалност. Музикалната атмосфера пък идва от китарата на Митко-Хендрикса. Побързайте за билети, почти са изкупени вече!
🎭На 27 януари, от 19:00 часа, в големия салон на Драматичния театър „Никола Вапцаров“ можете да гледате „Вапцаров: Песни за човека“. Вдъхновени от живота, творчеството и съдбата на великия български поет, тримата режисьори Тея Сугарева, Стайко Мурджев и Боян Иванов създават този спектакъл.
Не пропускайте възможността да го гледате на 27 януари (четвъртък) от 19:00 ч.
🎭На 29 януари, събота, от 11:00 часа, Общинският куклен театър ще представи историята на едно умно и изключително интересно момче, което може да има всичко, което поиска, но си няма никой, с когото да си поговори – „Малката самовила“. В една чудна нощ, когато „луната свети като ден“, насред гората млад момък среща Нея – малката самовила. Тя е горско същество, орисано да пораства, когато е обичано и да се смалява, когато не е. Като самата любов, нали! „Малката самовила“ е за деца над 6 години, много се харесва и на родителите 😊
🎭Съботният 29 януари явно си е ден за театър, защото вечерта, от 19:00 часа, в зала „Яворов“ ще можете да гледате ,,Възгледите на един учител за всеобщата просвета” – моноспектакъл на Камен Донев. И тук има голям интерес към билетите, така че побързайте!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене