Мъжете за стрелбата с яйца: ДКЕВР е маша в ръцете на енергийната мафия

цирк в ДКЕВР

Янко Петров и Дончо Дудев от Движение за граждански контрол замериха с яйца вчера председателя и членове на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). В „Здравей, България” двамата обясниха защо са предприели тези действия.

„Не сме експерти и не може да знаем какво точно се случва в НЕК, но там прозират два сценария, в които българският народ е губещ. Единият е вдигат тока с 10% и запушват уж дупката на НЕК, която ще продължава да зее и ще вадят от нашия джоб пари, които да бъдат крадени чрез дългосрочните договори с ВЕИ-тата. Другият сценарий е не вдигаме цената на тока и НЕК фалира. Кой има интерес тя да фалира?”, попита Дончо Дудев.

„ДКЕВР е маша в ръцете на енергийната мафия и на политиците. Там трябваше да седят Бойко Борисов, Румен Овчаров, Иван Костов, Сергей Станишев. Тях трябваше да замерваме, но ще стигнем и до тях”, на мнение е Дудев.

„Трябва да се замислим дали нашата система не произвежда престъпници. Никой от тях не поемат отговорност”, коментира Янко Петров.

„Ние сме безсилни, обиколихме всички институции. Българските депутати и министри не решават проблеми, а ги чакат да отшумят”, допълни той.

Двамата отхвърлиха обвиненията действията им да са предизборни.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене