„ВиК’ шефът на хаджидимово К. Сарафов улови 15 кг шаран в гръцко езеро, на следващото мятане извади 10 кг сом

IMG_0001

Един от най-запалените рибари – началникът на ВиК в Хаджидимово Костадин Сарафов, подобри собствения си рекорд за улов и регистрира в собствената си статистика 15 кг шаран след последния си излет. Гордият риболовец заслужено позираше с улова си, който се превърна в атракция за мнозина, които бяха вижда­ли такова чудовище само на снимки и по телевизията. Са­рафов бе обсипан с въпроси на каква стръв и къде е уло­вил трофейния екзепмляр, след което мнозина се впус­наха към съседния язовир „Потами“ в съседна Гърция, където още от ранни зори на следващия ден български ри­бари окупираха бреговете му в търсене на нови постиже­ния.

Самият Костадин Сарафов сподели, че се е борил с ри­бата почти час, като за поре­ден път не е бил подведен от старата си въдица, с която ве­че 20 г. вади от водите на ре­ките и язовирите риба. В крайна сметка обаче с по­мощта на сина си Серафим успял да извади чудовището на брега, като късметът не го изоставил и при следващото хвърляне закачил десеткилограмов сом, който също е сред неговите персонални пости­жения. До края на риболов­ния излет общият улов заед­но със сина му и още един не­гов приятел стигнал 50 кг, ка­то на въдиците си те закачи­ли още щука, костур и пъстър­ва.

Уловът вече е почистен и подготвен, за да бъде споде­лен с роднини и приятели. Са­рафов вече е готов с няколко специални рецепти, с които да ги изненада, като задължи­телно ястията ще бъдат под­несени с бяло вино, както изисква традицията, а така също са приготвени и някол­ко литра червено за любите­лите на тази напитка, за да бъдат задоволени всички вку­сове.

Главата на трофейния 15- килограмов шаран вече е приготвена за препариране и ще краси един от битовите къ­тове в дома на Костадин Са­рафов. Междувременно той вече стяга такъмите за този уикенд, когато планира след­ващия си риболовен излет, а не са малцина тези, които ис­кат да бъдат заедно с него за кадем.

Вестник „Струма“

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене