Йордан Цонев и Илхан Кючюк със съвети към младите в ДПС за бъдещето им в Европа

Съвети към младите в ДПС за бъдещето им в новия, високотехнологичен свят дадоха зам.-председателят на ДПС и на Парламентарната група на Движението Йордан Цонев и съпрезидентът на АЛДЕ, евродепутатът от ДПС/”Обнови Европа” Илхан Кючюк. Те участваха в семинара „Младите хора и бъдещето на Европа”, който се проведе през уикенда във Велико Търново. Форумът бе организиран от Илхан Кючюк. Лектори в него бяха още народният представител Сезгин Мехмед, лидер на младежкото ДПС и Мустафа Ахмедов. Политиците от ДПС разясниха философията на новия план за развитие на Европа – Зеления пакт, и мястото на младите в него.

Veliko Tarnovo12.jpeg

Най-важният елемент в развитието на технологиите и Зеления европейски пакт са хората, каза Йордан Цонев. И постави специален акцент върху образованието.

Днес, с навлизането на високите технологии и изкуствения интелект, все по-малко хора са нужни за производството, все повече хора остават извън него. Иска се все по-високо квалифициран труд, за да влезеш изобщо в производството, обясни Цонев. И заяви: „И тук стигаме до образованието. Образование, което да позволи влизането във високотехнологичния свят, иначе човекът просто става непотребен.”.

Бъдещето е днес, днес трябва да направите това, което  да реализирате в бъдещето, каза на младите Цонев. И обясни, че високите технологии не са бъдеще. Те отдавна са реалност и се развиват с часове.

Роден съм, когато в България нямаше телевизия, а днес никой не може да си представи живота без смартфон и изкуствен интелект. И това се случва в много кратък период от историческо време – в рамките на един човешки живот. Можете ли да си представите какво ще се случи в рамките на вашия живот с развитието на технологиите, попита Цонев.

Още през 2009 г. д-р Доган провидя бъдещето на високите технологии. Той ни говореше за водорода, който вече навлиза в енергетиката, каза още Йордан Цонев. И заяви: „Ние трябва да мечтаем, но да работим върху мечтите си. Да провиждаме бъдещето, но да го реализираме днес”.

Veliko Tarnovo13.jpeg

21 век поставя въпроса колко технология ще управлява нашия живот, заяви и съпрезидентът на АЛДЕ Илхан Кючюк. Иновацията е важна не само в бизнеса, но и в политиката. Съвременната политика има един огромен проблем – скъсването на връзката между легитимно избраните хора и избирателите. Европа го осъзна и каза, че това не може да продължава, допълни той.

Илхан Кючюк бе категоричен, че у нас все още и политиците, и хората не разбират правилата в Европа. Затова и разликата между богатия Запад и бедния Изток, между периферията България и центъра Европейски съюз, се задълбочава. Защото не разбираме Европа, не разбираме правилата, нямаме инструментариума и продължаваме на разчитаме, че едни пари ще дойдат, каза Кючюк.

Но готовите пари на ЕС свършиха. Нужен ни е Планът за възстановяване, нужни са ни проекти, за да вземем онези пари, които имат отражение върху българската икономика, подчерта съпрезидентът на АЛДЕ.

Ние като млади хора трябва да разбираме Европа. Ние трябва да си намерим нашето място, нашата добавена стойност, заяви Кючюк.

Политиката ни позволява възможностите да станат реалност, заяви Сезгин Мехмед, лидер на младежкото ДПС. Да, бъдещето принадлежи на младите, но ние трябва да започнем отсега да работим за него, да реализираме собствените си мечти за по-добър живот, подчерта той. А Мустафа Ахмедов допълни: „Всяка криза дава възможности за развитие.”

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене