В община Белица въвеждат допълнителни мерки заради ковид

В община Белица въведоха допълнителни ограничителни мерки заради повишената заболеваемост от Ковид в цяялата област. Кметът Радослав Ревански издаде нарочна заповед, която може да бъде открита в сайта на Общината.

До 13 февруари се преустановяват всякакви масови мероприятия като събори и музикални инициативи. Преустановява се и провеждането на присъствени групови занятия за деца и възрастни в езикови центрове, образователни центрове и други обучителни школи. Спортните състезания могат да се провеждат на открито, но без публика. До указания в заповедта срок сватби, кръщенета и други семейни тържества ще могат да се провеждат с не повече от 15 лица на закрито и 30 лица на открито.
Всички физически или юридически лица, които са собственици или управляват търговски, административни или други обекти, които предоставят услуги на гражданите, ще трябва да създават организация за контрол на броя на клиентите в съответния обект, като не допускат повече от 1 човек на 8 кв. м. и/или струпване на лица около него.
На всички пазари, тържища, базари и изложения /тип сергии/ на открито се създава организация за еднопосочно движение, осигуряване на контрол на влизащите лица и допускане на не повече от 1 човек на 8 кв. м. и осигуряване на физическа дистанция от най-малко 1,5 м между посетителите. Работещите и посетителите са длъжни да носят защитна маска за лице.
Дейностите, които не са преустановени или забранени с тази заповед, се провеждат при спазване на всички противоепидемични мерки, въведени със Заповед №РД-01-973 от 26.11.2021 год. на министъра на здравеопазването.

Контрол по изпълнение на кметската заповед ще осъществяват началникът на ПУ- Белица към РУ-Разлог. Кметовете и кметските наместници по населени места ще оказват пълно съдействие на органите на реда.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене