Жителите на Горно Дрянво именно всеки онеделник до 9 часа могат да оставят чували с отпадъци на главната улица и служителите по чистотата да ги събират.

Спират водоподаването на близо 30 длъжници от гърменското село Горно Дряново, кметът И. Пингов: Не са плащали ни вода, ни смет от 10 години!

Околи 30 семейства от гърменското село Горно Дряново от следващият понеделник ще останат без вода в домовете си тъй като водоподаването на въпросните семейства ще бъде прекъснато принудително заради не платени такси за вода от 2, 3,5 та дори и от 10 години, информира журналистката Краси Терзиева от 4 власт.

„От 17.01.2022г.(понеделник) принудително ще бъде прекъснато водоподаването към абонатите, които имат стари задължения за такса вода! Около петнадесет човека имат задължения за 2 години. Четири човека имат задължения за 3 години. Четири човека имат задължения за 5 години. Двама човека има натрупани стари задължения за повече от 10 години. До края на тази седмица иматре срок да си платите задълженията. Ако се стигне до прекъсване на водата, при повторното включване, освен задълженията си, ще платите и разходите по прекъсването и свързването, изкопните работи и възстановяването на настилката!“ е изстреляното днес съобщение от кметството в село Горно Дряново община Гърмен разпространено и във фейсбук. Кмета на село Горно Дряново Ибрахим Пингов е един от най- добрите и уважавани кметове в община Гърмен.Той води ежедневно и трудна битка с нерегламентираното изхвърляне на битовите отпадъци.- категорични са местните хора.

Проблемът със замърсяването продължава с години и не само в село Горно Дряново. Кметът Ибрахим Пингов обаче ризнава, че се е уморил да призовава съселяните да спазват правилата за изхвърляне на отпадъците и е на мнение, че само глобите ще се справят с този проблем. „Битката започна още със старта на мандата ми. Нямаше контейнери, регистрирахме 11 нерегламентирани сметища, които успяхме да сведем до едно за около две години. Инициативата, която сме подели, не е само на кметството, но и на цялата община. Досега сметоизвозването се извършваше от частна фирма. Сега се създаде общинско дружество, което поема ангажимента по почистването. Закупени са два нови автомобили за сметосъбиране, подадена е поръчка и за трети. Раздадени за 3 100 семейни кофи за боклук в общината, в селото ни те няма да как се използват, заради терена, но ще наблегнем на контейнерите”, обясни кметът Ибрахим Пингов. Той допълни че за нарушителите се предвиждат сериозни санкции, а за облекчение на местните жители са осигурени допълнително контейнери на двете площадки в двата края на селото. Дава се и друга възможност само и само селото да бъде чисто и приветливо , а местните хора да свикнат да го пазят като свой дом .Всеки понеделник сутрин от 7:00 до 9:00 часа ще минава камионът за сметоизвозването. Жителите на Горно Дрянво именно всеки онеделник до 9 часа могат да оставят чували с отпадъци на главната улица и служителите по чистотата да ги събират.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене