Арестуваният за закана за убийство срещу полицай Хр. Бански освободен срещу 1000 лв. гаранция

Съдия Страхил Гошев от Районен съд – Дупница се смили над 48- г. Христо Бански от с. Бистрица, който се закани на дупнишки полицай с убийство и го пусна от ареста срещу 1000 лв гаранция.

Наблюдаващият прокурор от Дупница е поискал постоянна мярка “задържане под стража” за Христо Бански, срещу когото има повдигнати две обвинения – за закана за убийство на полицай Н. Соньов от РУ – Дупница и за нарушаване на обществения ред, като се е опитал да възпрепятства извършването на проверка на шофьор на лек автомобил.

Както “Струма” писа, Христо Бански беше задържан за 24 часа в РУ – Дупница.

Пред съда Хр. Бански е поискал да му бъде наложена по-лека мярка на задържане, тъй като сам се грижел за  дъщеря си.

След като взел предвид обстоятелствата, че Хр. Бански ходи на работа и няма опасност да се укрие, го е освободил срещу 1000 лв. гаранция.

Близки до Хр. Бански коментираха,че той и полицай Н. Соньов имали стари дрязги. Преди време Н. Соньов е пускал жалби в РУ срещу Хр. Бански, който пък също пускал жалби срещу полиция.

Както „Струма” писа, полицаите Н. Соньов и Нушков са били нападнати вербално от Хр. Бански, като той се заканил с убийство на Н. Соньов, докато той и колегата му извършвали проверка на шофьор на автомобил на ул. “Кулата “в Дупница.

Името на Хр. Бански нашумя след съвместна операция на карабинери от Италия и полицаи от РУ – Дупница, при която той беше задържан в Милано за участие в група за големи кражби на стока в складове, но по-късно е освободен.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене