Да помогнем на семейството загубили домът си от село Кавракирово

Огнено бедствие остави без дом семейство с две деца на улицата. Къщата им в петричкото село Кавракирово изгоря до основи. Трагедията на семейството се превърна в кауза за цялото село. Жителите събират дрехи и средства, за да помогнат на бедстващите хора, като се обръщат се и с апел за помощ към цяла България.

Семейство Димовски остават само с дрехите на гърба си, огънят за минути превръща в пепел едноетажната им къща.

Семейството не е пострадало при пожара, заради бързата намеса на съседите. Изведени без наранявания. Децата са на една и шест години.

Предполага се, че огънят е тръгнал от печката на твърдо гориво.

Ден след трагедията във Фейсбук бе обявена и благотворителна акция за набиране на средства, с които да се помогне на Тони и Сузана Димовски.

„Добри хора, това е апел за помощ! Снощи къщата на мои съседи в с. Кавракирово изгоря до основи, като това беше единственият им дом. Изгоряло е всичко, както и личните им документи. Тони и Сузана са младо семейство с две дечица. За момента са настанени в дом за зимните месеци, но ще имат нужда от такъв за след това, а какво по-хубаво от това да си в своя дом. Призовавам всички хора с добри сърца да помогнат, с каквото могат. Имат нужда от финансова подкрепа, като от вчера имат ѝ банкова сметка.“

„Сложени са дарителски кутии в магазини в селото, така че ако желаете, можете да дарите там. Оставям номер за връзка с мен Кирил Танушев: 0879 603 717“

Банкова сметка:
BG 05BPBI81701605687830
Anton Dimovski

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене