Гурбетчия с крими досие заплашва полицаи с убийство в Дупница

Полицаите Соньов и Нешев от Пътна полиция в Дупница са заплашвани с убийство и обиждани с нецензурни думи от криминално проявения Христо Бански от дупнишкото с. Бистрица.

Двамата полицаи извършвали проверка по линия на пътен контрол на ул. “Кулата” в Дупница, когато Христо Бански отишъл при тях и вдигнал скандал, като ги заплашвал с убийство и ги обсипал с множество обиди. Хр. Бански е задържан за 24 часа в РУ – Дупница. Очаква се да му бъде искана мярка “задържане под стража” за непристойно поведение срещу униформените по време на работа и да му бъде повдигнато обвинение за заплаха срещу униформени в момент на изпълнение на служебните им задължения.

Христо Бански е роден в с. Бистрица, но от години живее в Дупница. Ходи по няколко месеца на работа в Италия и се връща. Името му нашумя при съвместна спец операция на МВР и италианските служби за сигурност за разследване на кражби в големи складове в Италия. Тогава сред задържаните българи за участие в бандата за обири беше и Хр. Бански, който по това време е бил в Италия на работа. Бандата обирала складове с различни стоки – детски играчки, перилни препарати, домакинска техника, дори и багер.

Случаят със заплашените двама полицаи е втора атака срещу органите на реда само в рамките на две седмици.

Както “Струма” писа, на 26 декември 2021 г. полицаи от РУ – Дупница бяха нападнати при меле на роми от кв. “Гиздова махала”. Единият от тях е ударен с твърд предмет по главата и все още е в отпуск по болест. Нападателите тогава бяха задържани, това са двама 18-г. братя близнаци.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене