Даниела Савеклиева и кандидат-депутати от ГЕРБ се включиха в инициатива на срещу телефонните измами

105292-saveklieva-broshuri-1Кандидатите за депутати от листата на ГЕРБ в Благоевградска област Даниела Савеклиева, Йордан Андонов, Венцислав Хросинков и Красимир Чакъров се включиха в инициативата на МГЕРБ срещу телефонните измами. Проявата се проведе на кооперативния пазар в Благоевград, където кандидат-депутатите раздадоха брошури, съдържащи съвети за реакция при опит за измама по телефона

„Да знаете как да реагирате. Ще си държите брошурата да телефона и ще си запишете телефоните на вашите деца, за да им позвъните веднага или звъните в полицията на тел.112, защото ви лъжат и ви взимат парите”, обясни кандидат-депутатката от ГЕРБ Даниела Савеклиева на възрастна благоевградчанка.

В рамките на инициативата бяха раздадени над 700 специално подготвени брошури.

„Много добре знаем всички, че в последно време това е масово явление и много възрастни хора, които живеят сами се подават. Всеки знае, че при стрес особено ако му се обадят късно през нощта реагира неадекватно и дава последните си средства. С тази брошура искаме да ви предпазим от това”, обясни Красимир Чакъров, кандидат-депутат от ГЕРБ.

Координаторът на младежи ГЕРБ в Пиринско и кандидат за депутат Венцислав Хросинков обясни, че кампанията ще продължи във всички общини от Пиринско.

„Кампанията започна преди повече от месец в цялата страна, по този начин ще стигнем до максимално голям брой хора. Нашата кампания започна от Гоце Делчев, днес сме в Благоевград, утре сме в Кресна и така ще продължим през всички общини в област Благоевград”, заяви Венцислав Хросинков кандидат –депутат. 

Инициативата е насочена към граждани от всички възрасти, като най-често жертви на телефонни измами са възрастните хора. С провеждането на тази акция младежите от ГЕРБ и кандидатите за депутати от 1 МИР Благоевград искат да помогнат на всички, които в труден момент за вземане на решение, трябва да си припомнят най-важното правило – да уведомят органите на реда.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене