Без категория

Работна среща: Областният управител Д. Димитров обсъди с кметове и директори на държавни институции мерки за поддържане на водоемите и организационни проблеми около изборите

_thumbНа всеки 15 дни до областния управител Димитър Димитров ще постъпва информация за състоянието на водоемите и реките на територията на област Благоевград, готовността на общините за зимното поддържане, за прилаганите мерки за болестта „син език“. За това се разбраха вчера, 24.09.2014г. на среща при г-н Димитров кметовете на 14-те общини в Пиринско и директорите на: ОДБХ, ОД на МВР, Басейнова дирекция, РЗИ, Областно пътно управление, Напоителни системи, ИАРА, Областно управление Пожарна безопасност.

Специално внимание беше обърнато на организационната готовност за провеждане на предстоящите на 05.10.2014г. парламентарни избори.

Областна администрация Благоевград е осигурила около 500 седящи места, във фоайето на драматичния театър и на зала „Яворов“, за да се облекчат чакащите за предаване на бюлетините представители на СИК, разясни гл. секретар на областта Диана Атанасова в отговор на питане от кмета на Банско Георги Икономов за въвеждане на ред при предаване на протоколите и бюлетините в областния център след приключване на изборния ден.

Към този момент обстановката е спокойна, имаме пълна готовност за реакция при необходимост, увери присъстващите кметове, директорът на ОД на МВР Васил Митов.

Прилаганите мерки за ограничаване и ликвидиране на 56-те огнища на болестта „син език“ на територията на областта, беше втората дискутирана тема на срещата. Директорът на ОДБХ д-р Бащавелов за пореден път апелира към кметовете да съдействат за определяне и узаконяване на площадки за трупосъбирателни ями. Едно от условията за получаване на обезщетения за умрели от „син език“ животни е представяне на екарисажна бележка или документ от комисия за загробване в узаконени трупосъбирателни ями. Към момента с подобно място разполага единствено община Благоевград, посочи д-р Бащавелов и пое ангажимент да настоява за увеличаване курсовете на екарисажните коли, обслужващи региона.

Всяка община да подаде информация кои фирми ще поддържат пътищата на съответната територия, поиска от кметовете областния Димитър Димитров, който запозна всички присъстващи с готовността за предстоящото зимно поддържане на пътната мрежа в Пиринско.

За своевременно почистване на речните корита, ремонт на баражите и контрабаражите, регулярно проследяване състоянието на реките и водоемите, премахване на критични участъци се разбраха още присъстващите на срещата.

Трябва да бъдем постоянно информирани, да се вземат необходимите превантивни мерки за да се предотвратят евентуални нежелателни последици, следствие на обилни дъждове или преливане, апелира областният управител Димитър Димитров.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене