Информационен бюлетин на МВР за Банско и Разлог

В следобедните часове на 09.01.2022 г. на ул. „Глазне“ в гр. Банско е спрян за проверка лек автомобил „Ауди“, управляван от 32-годишен от гр. София. В хода на проверката, у водачът е намерена и иззета около 0,61 грама марихуана, а в обитаван от него хотелски апартамент в Банско – около 10,08 грама марихуана. Лицето е задържано със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

2.Със заповед за задържане до 24 часа, от полицейски служители на РУ-Разлог е задържан 64-годишен от с. Добърско, общ. Разлог. Около 11:40 часа на 08.01.2022 г., същият е извършил кражба на мобилен телефон от магазин за техника в гр. Разлог. Стойността на нанесената щета е в процес на установяване. За случая е уведомена компетентната прокуратура.

3.На 08.01.2022 г. в РУ-Банско е получено съобщение за извършена, около 13:30 часа на същата дата, кражба на сноуборд от дървена стойка за ски, находяща се пред заведение в местността „Бъндеришка поляна“. От работещите по случая полицейски служители са проведени незабавни издирвателни мероприятия, в хода на които е установен и задържан 34-годишният извършител на деянието от Р Гърция. Инкриминираната вещ е намерена и върната на собственика й. По случая е образувано досъдебно производство.

4.Полицейски служители на РУ-Банско работят по получен сигнал за това, че за времето от 22:00 часа на 07.01.2022 г. до 08:00 часа на 08.01.2022 г. е извършена кражба на сумата от около 150 лв. и около 250 кутии цигари от супермаркет в гр. Банско. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.195, ал.1 т.3 от НК.

На 09.01.2022 г. около 00:50 часа на ул. „Патриарх Евтимий“ в гр. Банско, лек автомобил „Опел Вектра“ с 58-годишен водач от гр. Разлог, на ляв завой е излязъл в дясно от пътя и се е преобърнал извън пътното платно. С натъртване по тялото и охлузване в областта на главата е пострадал водачът на автомобила. Пробата за наличие на алкохол в издишания от него въздух е отрицателна.

На 09.01.2022 г. около 23:21 часа е получен сигнал за пожар в кош за боклук. Погасен от екип на РСПБЗН-Разлог. Причина: изхвърлена жар.

На 09.01.2022 г. около 14:40 часа е получен сигнал за пожар в къща в гр. Банско. Погасен от екип на РСПБЗН-Банско. Причина: късо съединение.

30-годишният Божидар Илиев от Сандански изнасили фейсбук приятелката си от София в Банско тази нощ.

След запознанство в социалната мрежа двамата виртуално влюбени се срещна ли в курорта Банско. При срещата Мачото от Сандански предложил да се повозят с лек автомобил марка „Опел“ управляван от Божидар към хижа Вихрен. По пътя за Бъндеришка поляна той спрял автомобила и против волята на 30-годишната дама от София я изнасилил. Чрез натискане на тялото и ръцете на пострадалата той извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление. За да сломи съпротивата, обвиняемият отправял вербални заплахи срещу жената.

След сексуалният акт „мачото“ завел дамата в хотел в Банско. За да не заплати 300 лева сметка за хотелската стая пишман баровеца си тръгва за Сандански.

Младата девойка подава сигнал на тел. 112, че е изнасилена и се обажда на Божидар, за да се върне да си вземе забравеното яке и така попада в ръцете на полицията.

Потърпевшата е извадила медицинско от съдебен лекар, разпитана е пред съдия а Божидар Илиев от Сандански остава в ареста.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене