РИОСВ защо мълчи че автомивки и сервизи мърсят с отпадните си води СИНДИКАТА в Гоце Делчев!

Напоителният канал известен с името СИНДИКАТА, построен от ВМРО преди много години в полза на напояването на голямото неврокопско поле ежедневно се замърсява от автомивки, гамаджийници и сервизи.

Това може да се види и с просто око, когато човек тръгне успоредно от кръговото и проследи какво се случва по течението на напоителния канал. Ежедневно в него се влива отпадната вода на поне три автомивки, две гумаджийници и пр. подобни. Въпросът на Топ Преса е – къде е РИОСВ? Кой изобщо е дал разрешително и становище за законна дейност на тези  замърсители, което е в очеизваждащ разрез със закона? Вмела ли мерки Напоителни системи, обърнахме се към местното ръководство.

Според тукашните специалисти, каналът е държавна собственост, те като институция нееднократно са изпращали становище не само до РИОСВ а до редица компетентни институции. Становище има но контрол и воля за изпълнението им няма. Това според нас от Топ Преса е недопустимо и граничи с лудостта. За пореден път на лице е схемата за едни има правила, за други – пълна свобода.

Топ Преса пита до кога ще е така?

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене