След полицейската акция и арести в село Д. Градешница: Опожариха плевня на заподозрян „предател“ издал унищожена плантация с канабис

_thumb (1)Плевня и животни изгоряха тази нощ в близост до унищожената вчера при акция „Антидрога“ голяма плантация с канабис в село Долна Градешница, сигналът за палежа е подаден призори, когато неизвестни са драснали клечката.

Предполага се, че е отмъщение към стопанина на плевнята, от собствениците на плантацията, която вчера бе унищожена от криминалистите. Озверели след огромната загуба при полицейската акция, стопаните на нивата с канабис вероятно си търсят виновник и предател. Както съобщихме, вчера в ранния следобед криминалистите от ОД на МВР в Благоевград щурмуваха плантацията, която бе зорко охранявана от пазачи, настанени в палатки.

При изненадващата операция бяха арестувани охранителите ,но само един от тях остана в ареста 35-годишен от Петрич, заради притежание на незаконно оръжие, преработена пушка. Непосредствено до нивата е открита палатка, в която е намерена пушка и 5 бр. боеприпаси за нея, както и сушилня с около 940 гр. суха, тревиста маса. От пътеката, водеща до палатката в района на нивата, е констатирано наличието на корда със закачено към нея алармиращо устройство от опростен тип. След направен полеви тест откритите зелени, тревисти растения и суха, тревиста маса са реагирали положително на канабис. Образувано е досъдебнопроизводство. Работата по случая продължава.Предстоят разпити на охранителите, заварени на място.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене