Синоптиците бият тревога: Зимата се завръща, живакът пада до…

През следващото денонощие ще преобладава облачно време

През следващото денонощие ще преобладава облачно време. До обяд само на отделни, а след обяд на повече места, главно в югозападната половина на страната ще има слаби валежи от дъжд. В крайните северозападни райони дъждът за кратко ще се примесва със сняг. Това сочи прогнозата на дежурния синоптик Евгения Егова в сайта на НИМХ.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще продължи да се понижава.

Времето за Гоце Делчев ще е облачно с кратък дъжд и максимална температура 9 градуса.

Вятърът ще е слаб, в Източна България до умерен, с източна компонента. Минималните температури ще са предимно между 1° и 6°, за София – около 1°; преобладаващите максимални – между 5° и 10°, за София – около 7°.

Над планините облачността ще е значителна, ще е мъгливо. На отделни места ще превалява сняг, под около 1200-1300 метра – дъжд. Ще духа умерен южен вятър, с който температурите слабо ще се повишат и максималната на 1200 метра ще бъде около 4°, на 2000 метра – около минус 1°.

Над Черноморието ще е облачно, но само на отделни места, главно в южните райони ще превали слабо. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат 8°-10°, колкото температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 57 мин. и залязва в 17 ч. и 10 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 13 мин. Луната в София изгрява в 12 ч. и 4 мин. и залязва в 0 ч. и 54 мин. на 10.01. Фаза: първа четвърт.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене