По-ниски температури, превалявания от дъжд и сняг в следващите дни

През нощта ще бъде облачно. В Южна и Източна България ще превалява слаб дъжд. По високите места в Лудогорието валежите ще са  в смесена фаза — дъжд и мокър сняг.

Ще духа до умерен вятър от изток-северроизток.

Минималните температури утре сутрин ще бъдат от около нула до плюс 5 градуса, в Югоизточна България до 7-8.

През деня ще остане предимно облачно. Слаб дъжд ще превали само на отделни места, а в най-крайните северозападни райони валежите ще са от мокър сняг. Вятърът ще бъде от североизток, в Дунавската равнина до умерен. Дневните температури ще бъдат в интервала от 3 до 8 градуса.

В неделя вятърът временно ще стихва. Температурите слабо ще се повишат и  минималните ще бъдат от 2 до 7, а дневните от 4 до 8 градуса.

До вечерта ще остане почти без валежи.

През нощта срещу понеделник и в понеделник в западните и югозападни райони ще започнат превалявания, предимно от дъжд, в планините — от сняг. Ще се усили вятърът от изток.

Минималните температури ще са от 3 до 8, а дневните — от 6 до 12 градуса, малко по-ниски по високите котловини на запад — до около 5 градуса.

Динамично и променливо време ни очаква през следващата седмица, с превалявания от дъжд, сняг, а в някои дни и по-ниски температури.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене