Нечувано! Царете на скарата! Павилион за кюфтета фалира ресторантите на Предела, в Краище легенди се носят за местните телешки кюфтенца!

Можете ли да си представите. Агенцията по храните е заливана от сигнали в продължение на две години срещу съдържател на сергия, който печал разложки кюфтета на Предела и бил „нелоялна конкуренция“ на всички заведения в района. И това е факт! По всяко време на годината, който спре на върха на прословутия Предел по пътя за и от Разлог и Банско, точно срещу чешмата на паметника, ще веди един здрав мъжага, потен пред димяща скара от дървени въглища, а пред него тълпи от народ и коли, които чакат за вкусните му кюфтета.

Ресторантьорите на Предел са вдигнали ръце от него. Хората предпочитат да ядат от неговата скара, а не да седнат на някое от капанчетата и да се нахранят на спокойствие. “Всичко е от качеството на храната. Човека прави много вкусна и питателна храна, в заведенията всичко е полуфабрикати и да си го ядат те…“ дават мнение клиентите на пределската скара, която се превръща в запазена марка. Хората са на мнение, че където и са го преместят въпросният човек, отново от него ще се хранят.

Същото е положението и в село Краище община Белица. От години насам селото е кулинарна дестинация заради уникалните телешки кюфтета произвеждани от местно семейство. Стигна се до там че името на селото стана запазена марка за вкусни „Кюфтета“, транжорни и магазини за месо из целият ЧЕЧ а и в София дори рекламират продукцията си така – направено по рецепта на „Краищенските месари“. Който го може – си го може! Адмирации за постигнатото!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене