В ЮЗУ гласуваха признаването на дипломи за завършено образование в чуждестранни висши училища

100436-ivan-mirchevПърви академичен съвет за тази учебна година се проведе в ЮЗУ „Неофит Рилски” в Благоевград. На днешното заседание беше гласувано признаването на дипломи за завършено образование в чуждестранни висши училища и беше обсъден план за управление на дейностите по програма „Еразъм“.

Заседанието на академичния колегиум бе открито от ректора на Югозападния университет проф. д-р Иван Мирчев. Доклади бяха подготвили доц. д-р Борислав Юруков, проф. д-р Мая Мадгерова, доц. д-р Траян Попкочев.

Членовете на Академичния съвет утвърдиха плана за работа до месец май 2015 година, анализираха проблемите при обучение на докторантите, изменения в квалификационните характеристики и учебните планове. Приети бяха документите, необходими за започване на дистанционното обучение, плана за сътрудничество с институт „Конфуций“, което позволява изучаването на китайски език в благоевградския университет и осъществяването на още други полезни иницативи. На днешното заседание на Академичния съвет беше обсъден и план за управление на дейностите по програма „Еразъм“. Ректорът проф. д-р Иван Мирчев пожела успешна нова академична година. 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене