Толкова малка и толкова голяма – истински пример за подражание! Така жители на Гоце Делчев описаха момиченцето-благотворител!

Безценно! 6-годишната Ася от Гоце Делчев дари косата си за онкоболни деца

Момиченце от Гоце Делчев се раздели с красивата си кестенява коса, за да я дари за изработването на перуки за онкоболни деца.

6-годишната Ася Серафимова сама изявила желание да направи благородния жест и не се подстригвала, докато косата й не порасне достатъчно, за да може да я дари на нуждаещите се. Усмихната, лъчезарна и много позитивна – това е Ася от Гоце Делчев. Тя е герой не само защото сама взима решението да помогне на изпаднал в нужда човек, а защото вярва в доброто и го носи в сърцето си.

Над 30 см от косичката на Ася са изпратени в Асоциацията за превенция на рака „Промени живота си сега“, където се приемат дарения във вид на коса, от която се изработват безплатно перуки за хора, борещи се с коварната болест. А малкото момиче се чувства прекрасно с новата си прическа. Да дариш косата си, за да повдигнеш духа и самочувствието на онкоболен, е пример за благородство и човечност.

„Всичко стана много спонтанно. Прочетох на Ася статия за детенце, което е постъпило по този начин и тя сама реагира на добротата, казвайки, че иска да дари и нейната косичка на дете в нужда“, разказа за Вяра майката Илияна. „От няколко месеца живее с тази кауза и сега с много голяма усмивка изпълни обещанието си. Тя е още малка и много ни развълнува с постъпката си“, допълни майката. Тя, таткото Асен и братчето Андон много се гордеят с 6-годишната красавица.

„Десетки хора, сред тях и напълно непознати, ни писаха и поздравиха в социалните мрежи. Всичко това дълбоко ни трогна. Радваме се, че сме съумели да възпитаме деца с добри сърца и помисли“, каза още Илияна Серафимова.

Толкова малка и толкова голяма – истински пример за подражание! Така жители на Гоце Делчев описаха момиченцето-благотворител и пожелаха през Новата 2022 г. повече хора да последват примера на Ася и да направят крачка към милосърдието и любовта.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене