Напрегнати футболни дербита по Коледа в Кресна на турнира в памет на Марин Златков

Интересни и оспорвани дербита се играят в Кресна на започналия на 22-ри декември футболен турнир в памет на дългогодишния треньор и ръководител на местния ФК „Перун” – Марин Златков. Общинската спортна надпревара ще набере средства за семейството на отишлия си наскоро от този свят футболен деятел.

А битките на терените на стадиона и в училището са наистина впечатляващи. 14-те участници са разделени в две групи по седем, като има отбори от общините Кресна, Петрич, Сандански и Благоевград. В едната са тимовете на ЦСКА-Кресна, „Туристите”, „Струмска слава”, ФК „Градешница”, „Чуковете”, „Огражден” и „Ветераните”, а в другата са „Милан”, „Посейдон”, „Перун”, „Ла Фурия”, „Левски-Спартак”, „Респект” и „Локо”-Кресна.

Таксата за участващ отбор е 100 лева. На игрището ще има и кутия за дарения, в която всеки желаещ ще може да остави колкото желае. Събраната сума ще бъде дарена на семейството на Марин Златков. Средства ще се съберат и от търга с екипите на известни наши футболисти от Кресна – Кирил Десподов, Иван Караджов и Венцислав Бенгюзов.

Финалът ще се играе на 30-и декември от 15,00 часа, а награждаването на най-добрите отбори и футболисти ще започне в 16,00 часа.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене