Директорът на ВиК – Благоевград празнуваше Коледа в Гърмен! На аварията!

Младият директор на ВиК – Благоевград Мартин Петров празнуваше най – светлите християнски празници в Гърмен. На мястото на аварията следствие от големите наводнения в района, която остави самата община Гърмен и селата около нея без вода. С мобилен елефон в ръка, топли дрехи, може би най – младият директор на институция в страната, показа, какво е истински професионализъм. На място. Ежедневно. Без значение, че вчера беше Бъдни вечер най – семейният празник, а днес е Коледа. И така до момента в който за  празниците във всяка къща на община Гърмен вече има вода.

Не е новина. Не е нещо черезвичайно. Много просто – професионализъм е. Отчитаме го като медия. Без шум, парадиране, младият директор показва, че просто е професионалист. Поредното доказателство, че за работата се търси човек, а не на чонекът – работа. Колко по лесно е да бъдеш директор и да заповядваш „да ти докладват на всеки кръгал час“, край камината в хотела в Банско или в уютната атмосфера на дома или някой ресторант. Така познавахме управлението на институцията от някои бивщи директори.

Ефективността обаче е на ниво, когато си на място и контролираш не по доклади на всеки час, а чрез действия всяка минута. Да вземат пример от г-н Мартин Петров останалите директори на иститиуции. Когато каузата е „общественият интерес“, няма делник, няма празник…. Директорът на ВиК го показа и доказа. Дължим му поде едно – Благодарим, г-н Петров! Продължавайте в същия дух!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене