Благотворителният концерт „Българската Коледа“ ще бъде излъчен на 25 декември

Президентът и съпругата му се срещнаха с деца и артисти, които участват в тазгодишния спектакъл

На 25 декември, събота, ще бъде излъчен традиционният благотворителен спектакъл „Българската Коледа“ под патронажа на президента Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева. Концертът ще започне в 20.00 часа в ефира на bTV и Българското национално радио.

Изявени български артисти, музиканти, спортисти, журналисти и общественици ще подкрепят с участието си благотворителната инициатива в помощ на децата в беда. Тази година 19-ото издание на „Българската Коледа“ е посветено на децата, нуждаещи се от спешна помощ и интензивно лечение.

Днес президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева се срещнаха с деца и артисти, които участват в концерта, за да им благодарят за подкрепата към благородната кауза.

„Подкрепата за „Българската Коледа“ е израз на съпричастност не само към съдбата на децата в беда, но и за усилията на лекарите, които се грижат за тях, и на родителите, които всеотдайно се борят за по-доброто им бъдеще. С таланта си посланиците на благотворителната инициатива обединяват всички сърцати българи, които помагат за каузата“, заяви Румен Радев в разговора си с участници в концерта.

Тази година в благотворителния концерт на сцената на Народния театър „Иван Вазов“ се включват обичани български музиканти, сред които Графа, Веско Ешкенази, БТР, Любо Киров, Белослава, Дони и Нети, „Фондацията“, Тони Димитрова, Росица Кирилова и група „Жестим“, Дара Екимова и Никола Тодоров. Участие ще вземат и детска вокална група „Бон-Бон“, възпитаници на „Voice Academy“, българските участници в детската Евровизия Денислава Димитрова и Мартин Стоянов, детска вокална група „Нови гласове“ от Търговище, Национално училище за танцово изкуство и учениците от Първа английска гимназия.

От сцената послания ще отправят известни журналисти, спортисти, медици, общественици. Деца, подкрепени от „Българската Коледа“, ще разкажат за своите усилия и мечти.

Концертът се реализира от екипа на „Дрийм Тийм Груп”. Водещи на тазгодишното издание на спектакъла ще са актьорите Павел Иванов и малката Ая Алексиева. Зрителите могат да подкрепят каузата с изпращане на текстово съобщение на номер 1117.

Информация за „Българската Коледа“, както и начините, по които може да бъде направено дарение, са посочени на интернет-страницата на благотворителната инициатива: www.bgkoleda.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене