Софийска градска прокуратура предяви обвинение на управителя и председател на управителния съвет на Фондация „Хелп Карма“

Днес, 21.12.2021 г., следовател в Следствения отдел при Софийска градска прокуратура (СГП) предяви обвинение за длъжностно присвояване на К. К. – управител и председател на управителния съвет на Фондация „Хелп Карма“.

За предявяване на обвинението К. К. се яви заедно с упълномощен защитник. Постановлението за привличане в качеството на обвиняем беше предявено на К. К. и неговия защитник от водещия разследването следовател след разясняване на правата му по НПК.

При разпита на К. К. като обвиняем същият се е възползва от правото си да не дава обяснения.

Разследването по делото се води за финансови злоупотреби и неправомерно отклоняване на средства, събрани в рамките на дарителски кампании, организирани от Фондацията.

В хода му са извършени множество действия и е събран голям по обем доказателствен материал, разпитани са десетки свидетели, назначени са данъчни ревизии на юридически и свързани с тях физически лица. Част от ревизиите са приключени, от други резултатите все още се очаква да бъдат предоставени на прокуратурата. По мотивирани искания на СГП съдът е допуснал разкриване на банкова тайна, както и на данъчна и осигурителна информация. В тази връзка по делото е приобщена обемна, относима към предмета на разследване, документация. Назначени и изготвени са компютърна, счетоводна и техническа експертизи.

Разследването по случая продължава.

 

ВИДЕО Ето го цялото разследване за ХелпКарма! Вижте как се трупат милиони на гърба на дарителите и нуждаещите се

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене