Дядо Коледа изненада децата от три дневни центъра в Благоевград

С весел празник бяха зарадвани децата от Дневен център за подкрепа на деца с увреждания, Дневен център за подкрепа на деца с тежки множествени увреждания и Център за обществена подкрепа в Благоевград. Малчуганите имаха магична среща с Дядо Коледа, който ги изненадани с куп подаръци. Те получиха играчки, осигурени от НПО „Операция плюшено мече“.

От Община Благоевград и екипите, работещи в центровете, бяха подготвени много лакомства, а специален гост на тържеството беше Мария Петрова, заместник-кмет по икономика, финанси и европейски проекти.

Трите дневни центъра са реализирани по проект „Социална инфраструктура за услуги за деца“. Те се помещават в сградата на бившия Дом за деца лишени от родителски грижи.

В центровете са обособени помещения за индивидуална и групова работа. Обзавеждането и оборудването е изцяло съобразено с целевата група – деца и младежи с увреждания.
Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства е с капацитет 30 места за дневна грижа и 60 места за консултативни услуги, Дневен център за подкрепа на деца с тежки множествени увреждания и техните семейства е с капацитет 30 места за дневна грижа и 60 места за консултативни услуги, а Център за обществена подкрепа за деца и семейства е с капацитет 100 места.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене