Първи гости на председателя на Общински съвет Благоевград, Радослав Тасков, днес станаха малчуганите от детска градина „Синчец“

Според традициите на Игнажден най-характерен ритуал за празника е обичаят “полазване“.

От това кой ще влезе пръв в къщата се гадае каква ще бъде и следващата година.

Ако “сполезът” е добър, то и в къщата през цялата година ще има благоденствие и успех във всичко.

Малките възпитаници на детска градина “Синчец“ от благоевградския квартал „Грамада“ поздравиха днес Председателя и служителите на Общински съвет Благоевград.

На фона на песента „ Стани, Нине, господине “ 6-годишните момиченца и момченца изпълниха традиционен обичай за здраве с много чувство и настроение.

Да има мир и берекет, здраве и късмет през новата година, да е светлина, пожелаха децата.

Те подариха на председателя на Общински съвет Благоевград, Радослав Тасков, кукер, ръчно изработен от тях и с помощта на учителитките им, за да пази от зли духове всички в местния парламент през 2022 година.

Председателят Радослав Тасков, поздрави малчуганите и им благодари за коледното настроение, което създадоха, като им поднесе подаръци от името на Общински съвет Благоевград.

„Няма как да вървим напред, ако не почитаме традициите! Децата ни са бъдещето и аз съм щастлив, че имаме такива деца и учители. Много благодаря за подаръка и дано да ни пази от зли сили“, сподели г-н Тасков и покани малкият Антон Младенов да заеме председателското място, като му пожела след време да стане Председател на Общински съвет Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене