Кметът Стоянов въведе децата на Благоевград в приказния свят на „Читателският клуб на Зайко“

Кметът на Благоевград Илко Стоянов влезе в ролята на приказен разказвач и запозна децата с героите от книжката „Читателският клуб на Зайко” по Ани Силвестро. Във фоайето на Община Благоевград се събраха стотици нетърпеливи деца, които с вълнение очакваха да научат поуката от приказката, а именно, че библиотеката е най-големият дом на книгата и в него са събрани богатства, знания и вълшебства.

Непосредствено след историята в „Часът на приказния разказвач“ при децата пристигна и Дядо Коледа със своята Снежанка. Те бяха подготвили и много изненади и малчуганите. Всяко едно дете изпя любимата си коледна песен или рецитира стих, след което получи подарък от чувала на белобрадия старец.

Преди началото на последната вечер от „Часът на приказния разказвач“ за тази година, пред зала „22 септември“ , възпитаници от Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград изпълниха програма „Празнично хоро“ и подариха ръчно изработена от тях сурвачка на кмета, с височина 6.30 м.

„Успяхте да ме развълнувате наистина много. Мога само да бъда щастлив от факта, че Благоевград има такива прекрасни деца като вас. Вие сте нашата надежда и нашето бъдеще и ние ще продължим да ви подкрепяме и насърчаваме да творите“, каза кметът Илко Стоянов.

Той поздрави децата от ЦПЛР–ЦЛТРДБ за специално отправеното новогодишно послание към цяла Европа, което, за да достигне до повече жители на Европа бе изпратен на Мария Габриел, Европейски комисар за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж.

Финалът на „Празнично хоро“ бе поставен с музикално-танцова програма.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене