Кметът на Гърмен удължи бедственото положение до 29-и декември

Кметът на община Гърмен – Феим Иса, издаде заповед, с която удължава бедственото положение. Тя влиза в сила в 15,30 часа утре и ще продължи до 15,30 часа на 29-и декември. Първата такава заповед на управника бе за една седмица – от 12-и до 19-и декември.

Пороите миналата неделя нанесоха много щети на територията на общината. Река Канина излезе от коритото си и събори подпорни стени и мостове, а придошлите води на река Места скъсаха главния водопровод, който снабдява с вода седем села в Гърменско.

В момента нормално водоподаване има само в три от тях  – в селата Дебрен, Балдево и Хвостяне, а в село Дъбница 60% от домакинствата имат вода по чешмите. Проблемът обаче остава в общинския център Гърмен, в СПА курорта Огняново и в село Марчево.

„Работи се усилено от екипите на ВиК за възстановяването на водопровода, но това ще отнеме време. Ако успеем да се справим с последствията от наводненията, ще отменим бедственото положение. Все още не знаем каква част от щетите ще покрие държавата”, коментира днес кметът Феим Иса.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене