Гостите от София връчиха голямо дарение от книги за читалищата в община Гоце Делчев както и българска класическа литература за две училища в Драма и Кавал

ВИДЕО: В Гоце Делчев връчиха националната литературна награда „академик Людмил Стоянов“!

След кратко прекъсване в Гоце Делчев подновиха връчването на ежегодната награда на името на академик Людмил Стоянов. Учредена е през 2006 г. и се дава на творци от Пиринския край и с особени заслуги през изтичащата година.

За тази година, жури съставено от Съюза на българските писатели, местни творци кметът на община Гоце Делчев определи Петър Ангасаров  родом от с. Елешница за носител на престижната хаграда. На тържествената церемония, кмета Владимир Москов връчи наградата на благодарният и развълнуван творец плакета на общината. На церемонията присъстваха още и зам. кметът на общината, Валвери Сарандев, председателят на Съюза на българските писатели, Боян Рангелов, издателят Иван Гранитски, читалищни дейци и местни литературни творци. Гостите от София връчиха голямо дарение от книги за читалищата в община Гоце Делчев както и българска класическа литература за две училища в Драма и Кавала. „Не получих признание в моя град Разлог където съм завършил средното си образование, но получих признание от вашия град благодарение на специалното отношение на кмета Москов към литературните творци“, развълнувано сподели носителят на престижният литературен приз, Петър Ангасаров. На края, Ангасаров прочете две стихотворения посветени на неговите родители.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене