Узаконяват над 15 вили край Благоевград, Йордан Симонски и д-р Веселински сред мераклиите

22677376116247714f85cd9939e9a716_LОбщинските съветници на сесия в петък ще разгледат над 15 молби на граждани за узаконяване на вили в местностите „Картала” и „Добро поле”, както и на обекти на територията на Благоевград и прилежащите села. Сред желаещите да узаконят вилите си са бизнесменът и зам. председател на РИК Благоевград Йордан Симонски, д-р Стефан Веселински, Николай Томов Манасиев и други. Kъм този момент в местността „Картала” са одобрени за узаконяване около 30 вили.

На 13 юли влезе в сила и Подробен устройствен план за вилна зона „Добро поле”.

След призив на общинска администрация, че крайният срок по приключване на процедурите е 26 ноември, от отдела по строителство към общината припомниха, че е необходимо технологично време за обработка на документацията и изготвяне на акт на узаконяване и приканиха жителите за бърза реакция за подаване на пакетната информация. Това означава, че гражданите, които са изградили там вили без необходимите книжа и строителни разрешения, могат да подават документи за узаконяването им.
За втори пореден месец съветниците от ОбС – Благоевград ще разгледат рекорден брой 67 точки. Очаква се по време на общинското заседание да бъде гласувано предложение относно промени в правната форма на концесионера „Аква Парк“ ЕАД и продължаване на концесионен договор от 05.05.2005 г., сключен между Община Благоевград и дружеството.

ОбС – Благоевград ще разгледа и молби от директорите на 11-о ОУ и 8-о СОУ в Благоевград за даване съгласие за провеждане на публичен търг за отдаване под наем на стоматологични кабинети в двете училища.

В дневния рeд на сесията в петък е включено и предложение относно определяне на цени на услуги за ползване на въжения парк в района на „Бачиново“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене