ДОБРАТА НОВИНА! 3000 туристи се очаква да налеят около Коледа и Нова година над половин милион лева на бизнеса в Сандански

3000 туристи се очаква да посрещнат Коледа и Новата 2022 година в Сандански и да налеят над половин милион лева в местния бизнес. Това прогнозират от Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в курортния град.

90 процента е вече заета легловата база в три-, четири- и петзвездните хотели. Все още има свободни места в малките семейни хотели и в частните квартири и крайпътните мотели. Засега по-слаби са резервациите в Мелник и Рожен, но и там се очаква да стигнат 70-80 процента, съобщиха от сдружението.

Пакетите за двама в хотелите в Сандански варират от 280 до 1450 лева в зависимост от категоризацията.

Най-много туристи, предпочели да посрещнат Новата 2022 година, са столичани, македонци и гърци. За поредна година руските туристи намаляват.

Тази година резервациите са предимно от цели фамилии и големи приятелски компании. Те запазват между 5 и 7 стаи, като цената за човек варира от 250 лева до 750 лева за трите почивни дни.

Както “Струма” писа, заетостта и резервациите за коледните и новогодишни празници стана факт, след като отпадна заповедта на здравния министър за задължителни РCR тестове при влизане на туристи от съседните на България държави, за което настояха в специално отворено писмо Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Сандански.

ЛИДИЯ МАНЕВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене