ГЕРБ иска отмяна на „зеления сертификат“, внася проект в парламента

Атанасова: Стана ясно, че депутатите са богоизбрани пред лекари, учители…

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС ще предложи Народното събрание да вземе решение, с което да задължи министъра на здравеопазването да отмени зеления сертификат.

Искането идва след взетото по-рано днес решение, че документът няма да се изисква за допуск на депутатите в сградата на парламента.
От ПГ ГЕРБ-СДС възразиха срещу това решение и заявиха, че така се нарушават стандартите в обществото по отношение на противоепидемичните мерки, предаде БТА.

„Стана ясно, че има едни богоизбрани – тези, които гласуваха против еднаквите правила за народните представители и всички останали български граждани“, заяви Десислава Атанасова, председател на групата, на брифинг в парламента.

По думите й или правилата трябва да са за всички граждани, или за никого. Атанасова каза, че се допускат различни изисквания за различни сектори от обществения живот.

„Не е допустимо да има изискване за лекари, учители, ученици, сервитьори, бармани, готвачи и други категории работещи български граждани за представяне на зелен сертификат или тест, за да могат да уважат своето конституционно право на труд, а за народните представители това да не важи“, подчерта още депутатът.

Веселина Йорданова

dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене